Municipiul Bistrița a intrat în scenariul roșu, care impune măsuri restrictive

154

Municipiul Bistrița a intrat în scenariul roșu, după ce rata de infectare a depășit pragul de 3 la mia de locuitori. În aceste condiții, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud a adoptat o hotărâre prin care se impun o serie de măsuri restrictive.

Hotărârea adoptată de CJSU prevede următoarele măsuri:

  • se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
  • purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
  • activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.
  • în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  • se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 28 octombrie 2020 și vizează atât municipiul, cât și toate localitățile componente ale acestuia: Unirea, Sigmir, Viișoara, Slatinița, Ghinda și Sărata.