Negrilești, Dumitru Costin: Prioritățile mele pe 2019 sunt cele administrative, mai puțin cele politice

593

Dumitru Costin este unul din edilii aleși pe lista PNL în 2016, el fiind cel care i-a luat locul primarului Ioan Pugna. Fost viceprimar, Costin și-a continuat, practice, activitatea în primărie, dar și proiectele începute pe fostul primar Pugna.

Dumitru Costin: ” Derulăm, în aceste moment, trei proiecte prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală care vizează canalizarea, o parte din plăți fiind deja făcute. De asemenea, mai am reabilitarea școlii din Breaza, proiect aproape de final și, sigur, modernizarea iluminatului public, finalizată și plătită”, spune primarul Negrileștiului.

În ceea ce privește anul în curs, Dumitru Costin vorbește despre asfaltarea străzilor din toată comuna, proiect depus pe PNDL, dar și despre construirea unui pod în centrul de comună, peste Valea Mare, ”două terenuri sintetice de sport în Breaza și Negrilești”. Costin mai spune că în 2019, consiliul local va trebui să achiziționeze un teren în vederea construirii unei  capele în Negrilești”.

Bugetul pe 2019

”Îl așteptăm , nu am foarte multe date, dar sper să primim și bani dacă tot îi transfer pe asistenți persoanelor cu handicap la primării, că altfel vom avea probleme mari de tot. Negrileștiul la ce venituri are, poate supraviețui maxim o lună de zile”, explică Dumitru Costin.

 

Potrivit celor spuse de primarul Costin, o problem încă nerezolvată este introducerea apei în Breaza și Purcărete, dar, aici, oamenii nu sunt fără apă, o au din surse proprii, prin cădere, la care mai adăugăm și canalizarea. În acest caz, mai avem încă o problemă – pentru că drumul județean a fost modernizat prin bani europeni, timp ce cinci ani de zile nu putem face niciun fel de intervenții pe el, deși suntem prinși în Master Plan”, povestește primarul din Negrilești.

”Cred că până în 2020 vom rezolva toate problemele legate de infrastructura mare”.

Întrebat dacă se va implica în campanile care urmează în 2019, adică cea pentru europarlamentare și alegerile prezidențiale, Dumitru Costin a precizat următoarele: ” Fac parte dintr-un partid politic, e normal să mă implic, dar o voi face-o într-o măsură mai mică, așa, cât îmi va permite timpul acordat primăriei și negrileștenilor!”, a conchis primarul Costin.