Nouă noi cazuri de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. A fost înregistrat încă un deces

124

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 9 noi cazuri de COVID-19, bilanțul total al îmbolnăvirilor ajungând la 1.296. Totodată, în județ a fost înregistrat și un nou deces. 

Situația pe unități administrativ – teritoriale indică faptul că în municipiul Bistrița și în orașele Beclean și Năsăud sunt cele mai multe cazuri de îmbolnăvire:

De asemenea, la nivel județean, din numărul total al pacienților internați cu infecții cu noul coronavirus, 1.099 au fost externați (994 de pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați, în vreme ce 105 au fost externați la cerere).

Totodată, de la debutul epidemiei și până acum, în Bistrița-Năsăud au fost înregistrate și 92 de decese ale unor pacienți confirmați cu COVID-19.

În intervalul 11 – 12 septembrie au fost efectuate 458 teste COVID-19, 241 dintre acestea fiind prelucrate în Laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița și restul în laboratore private sau în unităţi din Cluj-Napoca.

În ceea ce privește situația persoanelor aflate în izolare sau carantină pe teritoriul județului, la data de 12 septembrie existau 53 de persoane în izolare și alte 432 în carantină.

La nivel național, situația este următoarea: