Noul primar al Bistriței, Ioan Turc, și noii consilieri locali vor depune joi jurământul și vor fi învestiți în funcții

275

La aproape o lună de la alegerile locale, Ioan Turc va depune jurământul pentru funcția de primar al municipiului Bistrița, ceremonia de învestire urmând să aibă loc joi, 22 octombrie, de la ora 14:00, în fața sediului Primăriei Bistrița. De asemenea, tot joi va avea loc și ceremonia de învestire a noului Consiliu Local. Cei 21 de consilieri locali care au fost validați de instanță vor depune și ei jurămintele.

Astfel, din componența CL Bistrița vor face parte:

  • din partea PNL: Florin Urîte, Ioan Peteleu, Tudor Filip, Doina Macarie, Ionel Ruști, Daniel Brici, Cristian Munthiu, Sorin Hangan, Daniela Hudrea, Nicolae Pugna;
  • din partea Alianței pentru Bistrița-Năsăud: Cristian Niculae (PSD), Alexandru Bria (PSD), Mathe Attila (UDMR), Lucia Săsărman (PSD), Andrei Kozuk (PSD);
  • din partea PMP: Silvia Galben, Ștefania Stere, Oana Săcălean;
  • din partea USR-PLUS: Nicolae Pavelean, Călin Stan;
  • din partea Partidului Verde: Daniel Dumitru Ciobănică.

Astfel, noul Consiliu Local Bistrița va fi format din: 10 consilieri ai PNL, 5 ai Alianței pentru Bistrița-Năsăud, 3 ai PMP, 2 ai USR-PLUS și un consilier de la Partidul Verde.

Propunerile pentru funcțiile de viceprimar ar putea fi liderii organizațiilor municipale ale PNL și USR – PLUS, Sorin Hangan, respectiv Călin Stan.

În ceea ce îl privește pe liberalul Ioan Turc, acesta a obținut un mandat de primar al municipiului Bistrița după ce a fost votat de 11.949 de cetățeni, ceea ce reprezintă un procent de 41,84% din totalul voturilor valabil exprimate.