Noul sediu al primăriei din Sânmihaiu de Câmpie este gata! Clădirea a fost ridicată în timp record: opt luni de zile. Primarul Ioan Mate va deschide un muzeu al satului din câmpia transilvană

458

Primarul comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mate, a anunțat faptul că, noul imobil care va adăposti adminstrația a fost terminat în termen record: opt luni de zile.

”Lucrarea a început în iunie 2018, iar acum este gata. Ar putea exista o prelungire, dar ea va fi rezultatul introducerii țevilor pentru gazul metan, dar imobilul este gata într-o proporție de 99%. Vrem să facem recepția cât se poate de repede, urmând să încercăm să amenajăm și parcarea, sigur, dacă vremea ne-o va permite”, spune Ioan Mate.

Întrebat ce se va întâmpla în actualul sediu al primăriei, primarul Mate ne-a confirmat amenajarea unui muzeu al satului din câmpia transilvană: ” Va fi un muzeu al țăranului român. Avem deja foarte multe din obiectele tradițioanale deja achiziționate, urmând să finalizăm această acțiune în cel mai scurt timp posibil, foarte mulți săteni dorind să vină și să ne ajute cu tot felul de unelte, ustensile, îmbrăcăminte sau alte lucruri vechi”, ne-a precizat Mate.

Proiecte care se vor finaliza în 2019

Potrivit lui Ioan Mate, e vorba de două proiecte ce urmează să fie finalizate: ” E vorba de canalizare în localitatea Sânmihaiu de Câmpie, deja, am început constucția stației de epurare, având în vedere faptul că infrastructura e aproape gata. De asemenea, pe fonduri europene, pe AFIR, mai asfaltăm 11 km de drumuri agricole, astea urmând să fie terminate, zic eu, în luna iunie. Aici mai adaug încă 3 km de drumuri în intravilan care vor fi reabilitate dar cu bani din bugetul local”, a mai punctat edilul.

Cu toate acestea, Ioan Mate spune că va continua modernizarea localităților pe care le administrează: ” Vreau să vă mai spun că am depus încă două proiecte la Ministerul Dezvoltării: extindere de canalizare în satele Stupini și Zoreni dar și asfaltarea tuturor străzilor din comună, inclusiv DC 32, artera care face legătura dintre centru și Sălcuța. Sper să fie finanțate și demarate anul acesta, cumva încheiate în 2020. De asemenea, îmi doresc să înceapă lucrările la legarea la magistrala de apă de la Lechința. Din discuțiile purtate cu președintele Radu Moldovan, cu cei de la ADI Apă-Canal, lucrările ar putea începe în 2019. Ar fi foarte bine să putem lucra așa, adică întâi conductele de apă și, mai apoi să asfaltăm străzile”, conchide Ioan Mate.

Reamintim că:
Primar ales din 2012 și reales în 2016, Ioan Mate se poate lăuda cu următoarele realizări:
• Modernizare DN 162 Archiud-Sâmnihaiu de Câmpie (10 KM). Sumă alocată prin PNDL – 16.5 milioane lei (3.6 milioane euro);
• Reţea publică de canalizare a apelor uzate menajere şi staţie de epurare în Sânmihaiu de Câmpie. Sumă alocată prin PNDL- 9.8 milioane lei (2.1 milioane euro);
• Reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public. Sumă alocată prin PNDL- 275.000 lei (60.000 euro);
• Construirea şi dotarea sediului primăriei. Sumă alocată prin PNDL- 2 milioane lei (440.000 euro);
• Rețea de alimentare cu apă în Sânmihaiu de Câmpie, Zoreni, La Curte, Stupini, cu o valoare de 3.4 milioane euro.
Cuprinde:
– Conductă de aducțiune apă (7.72 km)
– o stație de pompare apă
– 6 rețele noi de distribuție (36.5 km)
– Rezervor nou înmagazinare + stație de clorinare.