Nu-i pace sub ”măslinii” din Șanț ! Protestele părinților pe cale de a reîncepe din 9 decembrie după ce profesorul bătăuș și-a manifestat intenția de reveni la școală

476

Pacea de la Șanț în problema revenirii la catedră a profesorului de sport Vasile Maternik, dascăl condamnat în primăvară pentru agresarea a doi elevi de la Școalal Gimnazială ”Enea Grapini” din comuna Șanț pare să țină mai mult de 10 zile. Încheiat joia trecut, armistițiul este pe cale să fie călcat de Vasile Maternik, cel care l-a anunțat deja pe directorul instituției de învățământ, profesorul Daniel Sasu, că ia în calcul să revină la ore de luni, 9 decembrie. De aceea, astăzi, la școala din Șanț a avut loc o ședință cu președinții claselor iar mâine, 6 decembrie, o să fie o ședință cu toți părinții.

Suntem hotărâți să semnăm că, daca acest profesor bătăuș se întoarce în școală, facem grevă din nou și nu lăsăm copiii la ore deloc. Din ce am înțeles, logica lui Vasile Maternik de a reveni la școală se bazează pe considentul că la precedentele proteste am fost puțini părinți iar restul părinților îl vor din nou în școală. Nu are nicio șansă s-o facă, v-o declar direct ! O întreagă comună este revoltată !”, ne-a declarat sub protecția anonimatului mama unui copil de la Șanț.

Chestionat pe această temă, directorul Sasu ne-a confirmat zvonul, el având discuții astăzi la Inspectoratul Școlar Județean pe această temă. ”Mâine, vom avea o întâlnire la Șanț, cu mama lui Maternik, și vă vom anunța corespunzător despre cum evoluează lucrurile”, ne-a declarat la Daniel Sasu. Vă vom ține la curent.