O grădiniţă privată din Bistrița intră în scenariul galben, în vreme ce alte două şcoli din județ trec în scenariul verde

107

Grădiniţa din cadrul Liceului Creştin Logos din municipiul Bistriţa, unde au fost confirmate trei cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor didactice, trece de la scenariul verde la scenariul galben de funcționare, informează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bistriţa-Năsăud. De asemenea, alte două unități de învățământ din județ, din Sângeorz-Băi și Rebra, vor schimba scenariul de funcționare. 

”A fost adoptată Hotărârea CJSU Bistrița-Năsăud Nr. 24/17.09.2020, care cuprinde următoarele modificări: se va aplica scenariul 1 (verde) – participarea zilnică la cursuri, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – pentru elevii claselor V-VIII ai Școlii Gimnaziale „Artemiu Publiu Alexi” Sângeorz-Băi și pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Rebra; se va aplica scenariul 2 (galben) la nivelul învățământului preșcolar, la Liceul creștin LOGOS Bistrița. Hotărârea intră în vigoare începând de astăzi, 18 septembrie”, precizează CJSU Bistrița-Năsăud într-un comunicat de presă.

Totodată, sursa citată mai completează că, având în vedere situaţia epidemiologică în dinamică, astfel de analize se vor face ori de câte ori situaţia o va impune.