O tânără șoferiță s-a izbit cu mașina de un copac, la Parva

126

O tânără de 19 ani, care se afla la volanul unui autoturism, a fost implicată într-un accident rutier produs pe drumul județean care face legătura între localitățile Rebra și Parva. Tânăra a fost rănită și transportată la spital. 

”La data de 30 august, în jurul orei 23.45, o tânără de 19 ani, din Parva, în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean 172B, între Rebra și Parva, cel mai probabil din cauza neatenției și a lipsei experienței în conducere, a pierdut controlul direcției, a ieșit în afara părții carosabile și a întrat în coliziune cu un copac”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Tânăra a rămas blocată în autoturismul avariat. Echipajele de intervenție care au acționat la fața locului au extras victima din mașină. Aceasta a fost stabilizată și transportată la spital pentru investigații medicale de specialitate.

Șoferița nu a putut fi testată cu aparatul etilotest la locul accidentului și i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, dată fiind experiența redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

De asemenea, le reamintesc că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.