Odată cu instituirea măsurii de carantină, libera circulație a cetățenilor din Bistrița va fi restricționată

99

În cele 14 zile în care Bistrița se va afla în carantină, libera circulație a cetățenilor din municipiu și localitățile aparținătoare va fi restricționată, a anunțat prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha. Potrivit acestuia, pe timpul carantinei, bistrițenii vor putea ieși la cumpărături doar în anumite intervale orare, iar declarația pe propria răspundere va fi necesară.

Persoanele peste 65 de ani vor avea la dispoziție intervalul orar 10:00-14:00 pentru a-și face cumpărăturile. Persoanele sub 65 de ani au la dispoziție intervalele 06:00-10:00 și 14:00-20:00. Am încercat să nu suprapunem cele două categorii”, a declarat prefectul Stelian Dolha.

De asemenea, operatorii economici vor fi nevoiți să limiteze numărul de persoane în incinta magazinelor sau a supermagazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanțare fizică. În cazul centrelor comerciale se va limita accesul persoanelor astfel încât să se asigure 8 mp/persoană cu respectarea normelor de distanțare, respectiv protecție sanitară.

În plus, pe perioada carantinei, cetățenii vor trebui să completeze o declarație pe propria răspundere prin care să justifice motivul deplasării în afara locuințelor. Declarația va fi necesară și persoanelor din localitățile componente ale municipiului Bistrița.

Modelul de declarație pe propria răspundere poate fi descărcat de AICI.

Potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, măsura de carantinare a municipiului Bistrița ar urma să intre în vigoare la data de 19 noiembrie 2020, ora 05:00.