Parcare supraetajată, cu peste 350 de locuri, pe strada Bistricioarei din Bistrița

168

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud pregătește o investiție menită să rezolve problema locurilor de parcare din zona centrală a municipiului Bistrița. Potrivit președintelui instituției, Emil Radu Moldovan, administrația județeană va amenaja o parcare supraetajată, cu peste 350 de locuri, pe strada Bistricioarei. 

Parcarea supraetajată din Bistrița, realizată pentru decongestionarea traficului din zona centrală a orașului, se transformă-n realitate. Cei care vin în inima orașului, vor putea să-și parcheze mașina regulamentar și fără a fi create blocaje. De asemenea, turiștii, fie că vin cu autocarul sau cu autovehicolul, se vor bucura de frumusețea orașului fără grija locului de parcare. Acesta este un prim pas pentru eliminarea aglomerației din zona centrală a municipiului”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a făcut deja demersuri în vederea realizării acestui obiectiv de investiții. Atât anul trecut, cât și în acest an, din bugetul județului au fost alocată suma totală de circa 1,5 milioane de lei pentru a rezolva problema terenului pe care se va construi noua parcare, care se va întinde pe o suprafață de peste 7.000 de metri pătrați. De asemenea, a fost solicitat emiterea avizului de mediu pentru acest proiect, urmând ca în perioada următoare să continue demersurile în vederea amenajării parcării cu 4 etaje.