Percheziții în Bistrița Bârgăului, la locuința unui cuplu cercetat într-un dosar de tâlhărie calificată şi distrugere

281
FOTO: arhivă

Polițiștii au efectuat percheziții în localitatea Bistrița Bârgăului, la locuința unui cuplu cercetat într-un dosar de tâlhărie calificată şi distrugere. În urma acestor acțiuni, un bărbat a fost reţinut de poliţişti și ar putea fi arestat preventiv pentru 30 de zile.

”La data de 30 septembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară într-un dosar penal de tâlhărie calificată şi distrugere. La percheziţii, poliţiştii au ridicat sumele de 11.700 lei şi 550 euro. Totodată, au condus la audieri pe un bărbat de 46 de ani şi soţia acestuia, în vârstă de 54 de ani, ambii din Bistriţa Bârgăului, bănuiţi de comiterea faptelor”, se arată într-un comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru tâlhărie calificată, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat Judecătoriei Bistriţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

”Din cercetările efectuate, a reieşit faptul că, la data de 8 august, bărbatul l-ar fi agresat pe un bistriţean de 50 de ani şi i-ar fi sustras suma de 450 de lei pe care-o avea asupra sa. Bistriţeanul se afla, împreună cu alte două persoane, pe malul lacului Colibiţa. Totodată, femeia de 54 de ani i-ar fi aruncat în lac mai multe bunuri personale şi obiecte de îmbrăcăminte. În urma agresiunii, bărbatul a fost transportat la spital, iar leziunile traumatice necesită 54-55 de zile de îngrijiri medicale”, mai precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

La activităţile desfăşurate ieri au participat poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi Criminalistic, iar cercetările în acest caz sunt continuate în vederea documentării cauzei sub toate aspectele.