Percheziții în Bistrița și Viile Tecii; patru tineri, reținuți

90
FOTO: arhivă

Patru tineri din Viile Tecii, bănuiți de comiterea unor furturi, au fost reținuți de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, în urma unor percheziții domiciliare. Trei dintre ei s-au ales și cu mandate de arestare preventivă, în vreme ce al patrulea a fost plasat în arest la domiciliu.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale, împreună de cei din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bistriţa-Năsăud, au pus în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară.

Perchezițiile au fost efectuate în localitatea Viile Tecii şi municipiul Bistriţa, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor furturi.

Din cercetările efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița s-a stabilit că, în perioada 4-22 februarie 2021, în diverse participaţii, cei patru ar fi comis 7 infracţiuni de furt calificat şi o infracţiune de tentativă la furt calificat. Aceștia ar fi pătruns în case nelocuite de pe raza municipiului Bistrița, de unde ar fi sustras diverse bunuri. Prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 64.000 lei, o parte dintre bunuri fiind recuperate”, se arată într-un comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud.

Cei patru au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă.

Față de trei dintre aceștia, Judecătoria Bistrița a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar față de cel de-al patrulea a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor implicați și recuperării în totalitate a prejudiciului.