Peste 2.700 de solicitări pentru urna mobilă în Bistrița-Năsăud

132

Peste 2.700 de persoane din Bistrița-Năsăud au solicitat urna mobilă pentru a își putea exercita dreptul la vot la alegerile locale din 27 septembrie, a informat Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud.

”Per total județ, avem un număr de 2.703 solicitanți pentru urba mobilă. 135 dintre aceștia sunt cei care sunt în izolare sau în carantină. La nivelul municipiului Bistrița există 102 cereri de urnă mobilă, asta însemnând atât Spitalul Județean de Urgență Bistrița, cât și Peniteniciarul Bistrița și alți solicitanți”, a declarat președintele Biroului Electoral Județean Bistrița-Năsăud, judecător Liliana Tertiș.

Urna mobilă va ajunge în primul rând la persoanele care nu sunt bolnave de COVID-19, iar ulterior la cei carantinaţi sau izolaţi la domiciliu.

Sursa citată completează că membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi personalul de pază care însoţesc urna specială nu vor intra în locuinţa în care se află alegătorul şi vor realiza toate formalităţile la intrarea în aceasta, asigurând o distanţă de minimum un metru faţă de alegător. De asemenea, aceștia trebuie să poarte mască şi mănuşi și pot solicita chiar și combinezoane.