Pietonalul, interzis din august șmecherilor și cocalarilor cu bolizi, motocicletelor, motoretelor şi a altor mijloace de locomoţie cu acţionare mecanică.

1195

Consilierii municipali au fost convocați, joi, 25 iulie, cu începere de la ora 14.00, în ședința ordinară a legislativului orășenesc, pe ordinea de zi figurând numai puțin de 14 proiecte de hotărâre. Unul dintre aceste proiecte vizează modul cum se va face accesul auto în zona Pietonală.

Conform proiectului de hotărâre ce va fi votat în această ședință, accesul auto în Zona pietonală Liviu Rebreanu este permis dinspre strada Vasile Nașcu, numai pentru riverani, maşinile de intervenţie – pompieri, poliţie (maşinile poliției rutiere şi cele de ordine publică), poliția locală, ambulanţă, jandarmerie, salubritate, ale societăţilor de pază care au încheiate contracte cu beneficiari din zona pietonală, de întreţinere a furnizorilor de utilităţi şi vehiculelor de aprovizionare ale agenţilor economici din această zonă, circulaţia desfăşurându-se în sens unic spre Piaţa Unirii.

În ceea ce privește accesul autovehiculelor destinate colectării deşeurilor menajere în  zonă se va face după următorul program: zilnic, între orele 06.00 – 10.00. De asemenea, este permis accesul în zonã a vehiculelor cu greutatea maximã autorizată pânã la 2,5 to, care efectueaza aprovizionarea societatilor comerciale doar in intervalul 06.00-10.00 . Vehiculele care fac transport de mărfuri de peste 2,5 tone vor trebui să dețină o autorizaţie de liberă trecere eliberată de Poliţia Locală a municipiului Bistriţa sau alte persoane juridice autorizate de Primăria municipiului Bistriţa conform prevederilor HCL nr. 61/2014. Staţionarea vehiculelor destinate transportului de mărfuri care deţin autorizaţie de liberă  trecere se va face strict pe perioada manipulării ( încărcare – descărcare ) mărfurilor.

Mai mult, noul proiect de hotărâre interzice  staţionarea autovehiculelor pe domeniul public din faţa imobilelor situate în zonă, inclusiv pentru riverani. Aceştia au obligaţia să le parcheze în curţile interioare ale imobilelor, iar acolo unde nu este posibil, autovehiculele vor fi parcate în imediata vecinătate, în afara perimetrului pietonal în spaţiile special amenajate existente. Aprovizionarea spaţiilor comerciale şi de alimentaţie publică din zonă se va face zilnic între  orele 06.00 – 10.00. Aprovizionarea se va face prin spatele imobilului, din străzile adiacente, exceptând situaţiile unde nu este posibil accesul.                                 .

 

În ceea ce privește accesul motocicletelor, motoretelor şi a altor mijloace de locomoţie cu acţionare mecanică, acesta este strict interzis, iar viteza de rulare va  fi restricţionată la 5 km/h, urmând a fi amplasat în acest sens si un indicator rutier.