PLUS, partidul lui Dacian Cioloș mai are de așteptat la Bistrița. Nu există încă constituită oficial o filială a județului Bistrița-Năsăud

435

Alegerea fostului premier Dacian Cioloș la șefia partidului pe care l-a creat, PLUS, adică Partidul Libertății, Unității și Solidarității, cu 99,17% din voturile celor prezenți la Convenția Națională nu a trecut neobservată pe scena politică. Mai mult, pentru că se discută foarte mult de o posibilă alianță electoral dintre noul PLUS și USR, am încercat să aflăm cine sunt bistrițenii care fac parte din conducerea PLUS și, dacă există o organizație PLUS la nivelul județului Bistrița-Năsăud.

Din cele spuse de profesoara Monica Halaszi, cea care s-a ocupat de formatarea unei mișcări civice în jurul lui Dacian Cioloș la Bistrița, am aflat că, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, nu există, încă, o filială județeană, cu un președinte interimar, în prezent fiind vorba doar de un process de organizare. Concret, la Bistrița există un Grup de Inițiativă Județean, la Convenția Națională fiind prezente 10 persoane, neexistând vreun nume asumat pentru vreo funcție de conducere.

Deocamdată, activitatea PLUS în județul Bistrița-Năsăud este coordonată de la Cluj prin intermediul unui coordinator regional. E vorba de Adela Lile (de la Bihor), Dragoș Pâslaru (fostul ministru al muncii), Dan Clinci (Cluj), Ionuț Nistor (Cluj), toți sunt membri în Consiliul Național PLUS.

Reamintim că :  Dacian Cioloș a fost ales, oficial, președinte al PLUS, obținând 99,17% din voturile delegaților la Convenţia Naţională a partidului. „Dacă așteptăm să dispară acest PSD prin erodare politică o să avem surpriza că se va întoarce din nou și din nou sub alte forme”, a spus Cioloș, explicând de ce s-a implicat în politică. El a adăugat că proiectul său este ca PLUS să devină principala forță politică după parlamentare.

 

După alegerea structurilor de conducere, PLUS va continua negocierile cu USR pentru o colaborare, primul pas fiind o alianță care să participe cu liste comune la alegerile europarlamentare.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, a declarat că formaţiunea pe care o conduce şi Partidului Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS) vor stabili până la începutul lunii februarie dacă formează o alianţă în vederea participării la alegerile europarlamentare.

“În momentul de faţă există discuţii avansate pentru participarea într-o alianţă la aceste alegeri europarlamentare, respectiv pe o listă comună. Până la finalul acestei luni, poate în primele zile de februarie – pe 2 februarie, de altfel, avem un comitet politic – vom lua o decizie, dacă cele două partide vor merge în alianţă – şi deci vom avea o listă comună – sau dacă va merge fiecare în mod individual. Este o discuţie care a durat un an de zile, este o dezbatere. (…) Ca orice proces de acest tip, depinde de decizia celor două partide. Pentru a avea o decizie a celor două partide, trebuie să aibă loc nişte dezbateri”, a precizat liderul USR