Pneumonia ucide și în Bistrița-Năsăud. E vorba de o fetiță de 14 ani și de o femeie de 43 de ani

369

Informația ne-a fost confirmată de  directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, dr. Anca Andriţoiu. Ea ne-a spus că e vorba de o fetiţă de 14 ani şi o femeie de 43 de ani, din Bistriţa-Năsăud. Cele două  au murit din cauza pneumoniei, în ultima săptămână fiind înregistrate 313 cazuri de pnemonii, din care 57 de persoane au fost internate în spital, cu forme grave ale bolii.

Dr. Anca Andrițoiu: “Este vorba de o fetiţă de 14 ani din Dumitriţa care suferea şi de parapareză spastică, retard psihic şi epilepsie, cu probleme grave de sănătate şi de o femeie de 43 de ani din Nimigea, aparent fără probleme, dar se pare că avea şi alte afecţiuni. În primă fază a fost suspectată de gripă dar testul a fost negative. Se pare că avea ceva boală pulmonară cronică, fiind în curs de investigare”.

Potrivit DSP Bistriţa-Năsăud, în judeţ nu gripa a creat probleme, ci pneumoniile, deoarece numai în ultima săptămână au fost înregistrate 313 cazuri noi de pneumonie din care 57 de bistriţeni au dezvoltate forme foarte grave ale bolii şi au necesitat internare.