PNL BN începe bătălia pentru primării și Consiliul Județean

814

PNL a intrat pe ultima sută de metri în vederea desemnării candidaților la alegerile locale din vara lui 2020. Dacă în urmă cu patru ani, numele candidaților erau făcute publice cu puțin timp înaintea începerii campaniei electorale, acum lucrurile par să fie altfel.

În acest context, președintele Ioan Turc a confirmat faptul că, la toamnă, candidații vor fi cunoscuți: „Se vor face analize obiective în urma sondajelor de opinie. Doar acest instrument, sondajul de opinie va spune nu numai la Bistriţa, ci şi în alte locuri cine este cel mai buine poziţionat pentru a-şi asuma o candidatură, altminteri grea şi la Primărie şi la Consiliul Judeţean”, a spus Turc.

Potrivit celor spuse de Ioan Turc astăzi, într-o conferință de presă, la nivelul Biroului Permanent Naţional s-a convenit că în această toamnă, în toate municipiile reşedinţă de judeţ, practic în toate filialele în ceea ce priveşte candidatura la consiliile judeţene, lucrurile trebuie să fie închise: ” Vom lega aceste candidaturi de canditatura preşedintelui României, Klaus Iohannis, pe care, transparent, Partidul Naţional Liberal îl susţine pentru un nou mandat”, a explicat Ioan Turc.

De altfel, Ioan Turc a mai precizat că lista pentu liberalii doritori de-a intra în această cursă a desemnării pentru candidatura supremă, cea pentru fotoliul de primar al Bistriței, rămâne deschisă, pe ea fiind înscrise nume sonore pentru dreapta bistrițeană: Sorin Hangan, Diana Morar, Ioan Turc, Dorin Dobra. Mai mult, la această oră, există și idea că în această cursă ar putea intra chiar secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău. Deloc lipsită de interes este și posibila candidatură a lui Alin Seserman, unul din apropiații lui Robert Sighiartău, Seserman având în ultimele săptămâni nuneroase ieșiri pe pagina sa de socializare cu subiecte politice și administrative din Bistrița.

Context

Așa cum se știe, primăria Bistrița e vizată de mai mulți lideri PNL, din aceștia îi amintim pe Sorin Hangan, Diana Morar, Dorin Dobra, Ioan Turc, Alin Seserman, Robert Sighiartău, ultimii doi fiind fără o candidatură depusă official. În ceea ce privește lista și capul listei pentru consiliul județean, aceasta ar putea fi deschisă de Stelian Dolha, doar că aici vor mai intra și alții, putând fi vorba de Ovidiu Florean, dar și de mulți alții.