Pradă flăcărilor: Un pompier bistrițean va ajunge la un spital din Austria cu arsuri pe 40% din suprafața corporală

709

Un pompier în vârstă de 49 de ani, angajat al ISU BN a suferit arsuri de gradul II pe aproximativ 40 % din suprafața corporal. A fost vorba de un accident casnic.

„Colegul nostru a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Bistrita de către apartinatori (familie) și in aceste momente se afla internat in secția de terapie intensiva. Din fericire, este conștient și cooperant și are sprijinul necondiționat al familiei și al colegilor pentru a trece cât mai repede peste acest moment greu. Echipa medicală ce se ocupa de îngrijirea acestuia și comanda unității urmează sa ia cea mai buna decizie pentru continuarea tratamentului de specialitate care se impune in astfel de cazuri” – a declarat pentru stiridebistrita.ro purtătorul de cuvânt al ISU, Marius Rus.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Bistrița pregătesc în aceste momente transferul pacientului într-o clinică de specialitate din Austria. Inițial s-a încercat transferarea acestuia într-un spital de arși din țară, dar din păcate nu au fost găsite paturi disponibile.

„Acum se completeaza documentele medicale. Pompierul fiind militar este asigurat la casa OPSNAJ si a trebuit sa asteptam primirea lor. Va fi transferat cu elicopterul pana la aeroport si de acolo cu avionul la Viena. Are arsuri pe brate, piept si spate, 40% din suprafata corporala” – ne-a declarat Gabriel Lazany, managerul SJU Bistrița.

„Suntem alături de colegul nostru și îl așteptăm sa revină cât mai rapid in echipa din care face parte și alături de care deservește întreaga comunitate!” – a transmis Marius Rus.