Prefectul Ovidiu Frenț a vizitat toate zonele afectate de inundații

368

Județul Bistrița-Năsăud a ieșit de sub Codul Roșu dar a intrat sub un cod galben de inundații. O spune prefectul de Bistrița-Năsăud, Ovidiu Frenț, cel care a coordonat din teren și din punctul de comandă al CJCCI. De altfel, prefectul Frenț a fost joi în toate zonele afectate, și anume în comunele: Șieu, Șieuț, Monor, Mărișelu, Budacu de Jos, Cetate și Dumitrița, alături de echipele care gestionează misiunile încredințate.

„Mulțumesc și îi felicit pe eroii acestei perioade de la – ISU Bistrița – Năsăud, IPJ, SVSU din zonele afectate! Le mulțumesc pentru implicare primarilor și viceprimarilor, dar și mass-media care a transmis informații, tuturor celor care au sărit în ajutorul celor aflați la nevoie și împreună am reușit să nu avem pierderi umane”, spune Ovidiu Frenț.

Vineri , la Bistrița, este asteptat să vizitize  zonele calamitate  și  ministrul Ioan Deneș împreună cu conducerea ANAR pentru constatarea pagubelor și prioritizarea lucrărilor de intervenție pe cursurile de apă în vederea protejării comunităților.

   

Recomandăm cetățenilor să urmărească cu atenție anunțurile autorităților și să respecte indicațiile acestora, astfel încât să fie evitate situațiile de risc. Și conducătorilor auto le recomandăm să se intereseze din timp asupra stării vremii, atunci când intenționează să plece la drum”, a transmis prefectul Ovidiu Victor Frenț.

 

Alături de prefectul județului și echipele operative sunt pe teren: vicepreședintele Consiliului Județean BN Vasile Puica, dl. inspector-șef ISU Constantin Florea, dl. director Ștefan Rus și dl. inginer-șef Attila Decsei(SGA), dl. Gabriel Pop (LDP).