Prefectul Ovidiu Frenț: Țevile filmate la Colibița sunt doar niște tuburi de drenaj pentru apa pluvială

544

refectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenț, împreună cu echipa operativă din cadrul „Comisiei de Control Colibița”, s-a deplasat miercuri  la fața locului și a constatat următoarele: țevile filmate la Colibița, care au constituit subiectul unei știri negative, fiind suspectate că ar fi țevi de scurgere, sunt doar niște tuburi care drenează și dirijează apa pluvială spre lac.

Ovidiu Frenț, prefect: ” În această perioadă se topește zăpada, iar proprietarii au dirijat apa rezultată printr-un sistem de drenaj. Așadar, apa care a curs prin acele conducte din cele două locații diferite este nepoluată!”.

Tot miercuri, membrii echipei operative au prelevat probe și de la alte conducte găsite pe malul lacului, urmând ca rezultatele  analizelor de laborator,  să fie  făcute publice: ” Sperăm că și acelea vor fi infirmate. Vă asigur de întreaga mea disponibilitate, și a colegilor de la celelalte instituții pentru a avea grijă în continuare de sănătatea populației și a mediului, iar acolo unde se vor găsi situații non-conforme, vor fi aplicate sancțiuni potrivit prevederilor legale”, spune Frenț.

Reamintim că: La nivelul județului Bistrița-Năsăud, există o  comisie mixtă, constituită prin ordin al prefectului încă din 2014, care are drept scop ca stațiunea Colibița să fie atestată ca și stațiune turistică, iar anul trecut Colibița a primit acest statut, fiind realizat obiectivul acesteia.

Ovidiu Frenț: ” Toate condițiile care stau la baza acestei atestări sunt supravegheate în continuare. Instituțiile abilitate cu controlul calității apei și a protecției mediului monitorizează permanent zona stațiunii Colibița pentru a preveni poluarea și pentru a sancționa cazurile punctuale de încălcare a legii, acolo unde se vor constata astfel de cazuri. Ideea că lacul ar fi o bombă ecologică este un neadevăr, mai ales că, în ambele cazuri semnalate, este vorba de ape pluviale, provenite de la topirea zăpezii. Colibița este unul dintre cele mai importante obiective turistice din județ, iar astfel de știri false dăunează mult antreprenorilor, turismului local și chiar județului. Ne dorim foarte mult să protejăm această zonă de orice fel de poluare, așa cum am combătut și folosirea ambarcațiunilor cu motor termic.

De asemenea, ne dorim ca toți cei care au locuințe și pensiuni în Colibița să respecte prevederile legale referitoare la protecția mediului, din respect pentru natură, pentru turiști și chiar pentru ei. Mă bucur că de această dată a fost o alamă falsă și mă bazez pe presă să transmită acest lucru oamenilor”, a concluzionat prefectul Ovidiu Frenț.