Prefectura a stabilit o serie de măsuri pentru desfășurarea în condiții de siguranță a slujbelor de Bobotează

47

Grupul de lucru al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a avut o întâlnire cu preoții protopopi din județ, tema principală de discuție vizând desfășurarea în condiții de siguranță a activităților religioase din data de 6 ianuarie, când creștinii prăznuiesc Boboteaza.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, această întâlnire a avut loc după ce prefectul Stelian Dolha a purtat discuții cu Mitropolitul Andrei Andreicuț și au fost stabilite măsurile necesar a fi luate pentru evitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Printre recomandările transmise preoților prin protopopi, se numără și cele privind împărțirea Aghiasmei Sfințite, care se va face folosind recipiente de plastic, pe parcursul slujbei. Acolo unde este necesar, reprezentanții Jandarmeriei și ai Poliției vor oferi sprijin acelor biserici unde este necesară o implicare suplimentară pentru asigurarea măsurii de distanțare fizică. De asemenea, forțele de ordine vor monitoriza modul de desfășurare a slujbelor religioase pentru a se asigura că măsurile de prevenție a răspândirii bolii CoVid-19 sunt respectate”, a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Botezul Domnului sau Boboteaza este sărbătoritla data de 6 ianuarie, atât de către Biserica ortodoxă, cât și de cea catolică. Această sărbătoare încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul Crăciunului.