Premierul Ludovic Orban a vorbit despre programele prioritare pentru municipiul Bistrița și pentru județul Bistrița-Năsăud

103

Construirea unui drum expres care să treacă pe la Bistrița și extinderea rețelelor de apă, canalizare și gaze naturale sunt programele pe care premierul României, Ludovic Orban, le consideră prioritare pentru municipiul Bistrița și pentru județul Bistrița-Năsăud.

”Unul din cele mai importante obiective de investiții pe care Guvernul pe care îl conduc se angajează să îl realizeze este drumul expres, ceea ce era intitulat Autostrada Nordului. Este vorba despre drumul expres Baia Mare – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava, un drum expres fundamental pentru Bistrița, pentru că acesta este prevăzut în continuarea drumului expres Petea – Satu Mare – Baia Mare, care face legătua cu M3, în Ungaria, și care conectează Bistrița la rețeaua de transport european, la infrastructură de tip autostradă, atât pe legătura Baia Mare – Satu Mare – Petea, cât și pe legătura cu Autostrada Transilvania, prin conexiunea care se va face în cadrul drumului expres cu această autostradă. Acest obiectiv este extrem de important pentru Bistrița, care este la jumătatea acestui drum expres care se va duce până în Suceava, unde se va conecta cu Autostrada de pe coridorul 9 Pan-European care va intra în lucru și care va face legătura București – Ploiești – Buzău – Focșani – Roman – Pașcani – Suceava – Siret. (…) Acest proiect este unul care va fi un suport pentru devoltarea economică, pentru că va asigura conectarea Bistriței pe profil de drum expres sau de autostradă, în funcție de indicii de trafic, atât cu vestul, cât și cu estul. Este un proiect foarte important pe care noi ne angajăm să îl realizăm și care este deja intrat în fază de pregătire a documentațiilor tehnico-economice și cu siguranță va fi realizat”, a declarat Ludovic Orban duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa.

De asemenea, premierul consideră că prioritare sunt și programele pentru extinderea rețelelor de apă, canalizare și gaze naturale, iar în opinia premierului, conectarea localităților la aceste rețele nu reprezintă un lux pentru cetățeni, ci ”o condiție de dobândire efectivă a statutului de cetățean al Uniunii Europene”.

”Știu că aproximativ 40 la sută din populația județului Bistrița-Năsăud este conectată la rețeaua de apă și canalizare. De asemenea, un procent foarte mic din populație este conectat la rețeaua de gaz. (…) Noi vom sprijini aceste proiecte ample, care sunt foarte important pentru locuitorii județului Bistrița-Năsăud, pentru că asigură conectarea la apă sau la canal, lucruri care nu reprezintă un lux, ci o condiție de dobândire efectivă a statutului de cetățean al Uniunii Europene. (…) Se știe foarte clar că un investitor are nevoie de apă, canalizare, gaz și drumuri ca să creeze o capacitate. Ori noi aceste lucruri vrem să le realizăm și să finanțăm astfel de investiții”, a adăugat Orban.

Pe parcursul zilei de duminică, prim-ministrul Ludovic Orban a efectuat o vizită în municipiul Bistrița, prilej cu care a avut o serie de întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri din județ și cu reprezentanți ai Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud și a aflat care sunt problemele cu care se confruntă oamenii de afaceri, dar și cetățenii acestui județ.

Totodată, în această după-amiază, pe pietonalul Liviu Rebreanu din Bistrița, Ludovic Orban se va întâlni și cu simpatizanții PNL.

Publicată de PNL Bistrița-Năsăud pe Duminică, 6 septembrie 2020