Premii pentru elevii din Telciu la etapa națională Concursului de îndemânare pe bicicletă și educație rutieră ”Cupa DHS”

546

Echipajul Liceului Tehnologic Telciu, după ce a câştigat locul I la etapa județeană a Concursului de îndemânare pe bicicletă și educație rutieră ”Cupa DHS”, a reprezentat județul Bistrița-Năsăud la faza națională a întrecerii, care s-a desfăşurat în perioada 21-24 iunie 2019, la Craiova.

Au intrat în competiție, 36 de echipe, formate din câte patru membri și care s-au întrecut în probele teoretice, de cunoaștere a regulilor de circulație și a istoriei bicicletei, precum și în probele practice.

Concentrarea, cunoștințele și antrenamentul asiduu i-au condus pe elevii din ciclul gimnazial al liceului din Telciu, copii de clasele V-VIII ce sunt coordonați de profesorul George Ceuca, să fie premiați cu mențiune. Este vorba de elevii Robert Leah, Valeria Scuturici, Yasmina Ani și Ana Maria Pupeză. Potrivit profesorului Ceuca, este pentru al doilea an consecutiv în care Liceul Tehnologic Telciu este premiat cu mențiune la faza națională a acestei competiții înscrisă în calendarul Ministerului Educației. Totodată, la ciclul preșcolar, în competiția individuală telceanul Dragoș Andrei Câmpan a obținut locul I.

Pe această cale, țin să îi felicit pentru copiii pentru munca depusă şi să adresez mulțumiri primarului Sever Mureșan pentru sprijinul constant acordat”, ne-a declarat profesorul coordonator George Ceuca.

”Cupa DHS” este un concurs ce urmărește implementarea unui program de educație rutieră pe bicicletă, cu scopul de a spori siguranța rutieră pentru bicicliști și creșterea numărului de persoane care aleg ca mijloc de transport în deplasările lor zilnice bicicleta.

În ultimii ani mersul cu bicicleta a devenit din ce în ce mai popular. Mii de oameni folosesc bicicleta în orașe (mers de acasă la școală sau la locul de muncă), în timpul liber, în turism, cu prietenii și familia, dar ei nu au niciun fel de educație cu privire la regulile de circulație, la modul de utilizare a bicicletei pe drumurile publice, sau pur și simplu cum să se comporte în trafic.

Acesta este motivul pentru care concursul de ciclism și educație rutieră ”Cupa DHS” are rațiunea de a fi implementat în rândul elevilor.