Șeful FRF, Răzvan Burleanu, Jean Vlădoiu și Belodedici sunt așteptați sâmbătă la Bistrița dar și la Prundu Bârgăului unde are loc un ”Ziua Fotbalului”

382

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, Jean Vlădoiu și Belededici vin la Bistrița pentru a lua parte la un eveniment organizat de Asociația Județeană de Fotbal al cărei președinte este Dan Jiga. Dacă Belodedici și Vlădoiu ajung vineri seara la Bistrița, Burleanu vine abia sâmbătă dimineață, el urmând să aibă o întâlnire și cu președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, aici fiind prezent și sociologul Vasile Sebastian Dâncu.

Imediat după discuția cu Radu Moldovan, Burleanu va pleca direct la Prundu Bârgăului, acolo unde, Asociația Județeană de Fotbal organizează ”Ziua Fotbalului” pe ”Bârgău Arena”.

Conform programului, debutul acestui adevărat festival al sportului rege, revine partidei de fotbal feminin dintre Heniu Prundu Bârgăului și Fortuna Becicherecu Mic, partidă contând pentru Liga 1, ACS Heniu se află pe poziția a cincea, în timp ce Becicherecu Mic ocupă locul secund în clasament.

Tot în cadrul complexului sportiv ”Bârgău Arena” sunt programate sâmbătă, după partida oficială Heniu și Becicherecu Mic, mai multe partide de fotbal juvenile, fiind vorba de o competiție dedicată copiilor sub șapte ani. Vor participa echipele Școala de Fotbal “Constantin Sava” din Bistrița, ACS Transilvania Bistrița, ACS Galactic Junior 2018 Bistrița și ACS Sângeorz Băi.

Mai mult, de la ora 13:00, este programată o altă competiție:  faza județeană a Cupei Satelor, competiție dedicată copiilor U13 din mediul rural. La această fază a competiției, ultima înaintea fazei naționale, vor lua startul echipele comunelor Sînmartin (Bihor), Apahida (Cluj), Recea (Maramureș), Crișeni (Sălaj) și Prundu Bârgăului (Bistrița Năsăud). Câștigătoarea primei ediții a Cupei Satelor va merge împreună cu echipa națională la meciul din Norvegia, din preliminariile EURO 2020, partidă care se va disputa pe 7 iunie.