Primăria Bistrița este decisă să cumpere stadionul ”Jean Pădureanu”. El urmeză să fie dărâmat după ce municipalitatea va construi altul în Wonderland

616

Informația a fost confirmată de viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae, sigur, într-o conferință de presă comună cu președintele CJ BN, Radu Moldovan. Potrivit celor spuse de Niculae, primul pas spre achiziționarea stadionului din parcul municipal este înființarea unei comisii care să se ocupe de această problem. Practic, comisia al cărei președinte va fi Cristian Niculae, va negocia cu lichidatorul judiciar prețul, oferta urmând să plece de la municipalitate, singura capabilă din punct de vedere financiar să suporte o asemenea achiziție.

Tot Cristian Niculae a explicat că proiectul său în ceea ce privește stadionul este unul vast și mai cuprinde construirea unei arene ultramodern, cu peste 10 mii de locuri chiar în zona Wonderland, acolo unde va fi ridicat și un complex sportive multifuncțional. Niculae a mai confirmat faptul că, imediat, după ce noul stadion va deveni funcțional, cel vechi va fi demolat, primăria Bistrița având în intenție să dubleze suprafața parcului.

Publicată de Alin Cordos pe Miercuri, 27 februarie 2019

Cristian Niculae:  ”E vorba de un proiect, unul  de care eu vorbesc de doi ani şi jumătate. Acum, prin asocierea Consiliului Judeţean cu noi, prin faptul că preşedintele Radu Moldovan cunoaşte necesităţile acestui oraş, proiectul intră în linie dreaptă. Am vorbit de foarte multe ori de extinderea Parcului municipal, de faptul că în zilele de vară Parcul municipal este supraaglomerat şi că trebuie să ieşim cu acest parc la malul râului Bistriţa. Cred că acest proiect va fi realizat prin ajutorul pe care ni-l dă Consiliul Judeţean, prin finanţarea unui stadion – pentru că nu putem să desfiinţăm o bază sportivă fără să avem o altă arenă în aceeaşi unitate administrativ-teritorială. Este necesar ca Parcul municipal să fie extins. Proiectul va fi realizat în mai multe etape”, a subliniat Cristian Niculae.

De altfel, viceprimarul Niculae a mai confirmat că ,” astăzi a fost depusă la Primăria municipiul Bistriţa cererea de transfer a încă 12,5 hectare de teren, în aceeaşi zonă pentru construirea noului stadion „Jean Pădureanu” în Complexul de agrement din Unirea, cu o capacitate de 10.000 locuri, la standarde UEFA”.

Contextual, în același proiect, fiind vorba de un parteneriat încheiat cu Asociația Județeană de Fotbal, ca reprezentată oficială a FRF, pe acelaşi amplasament va fi construit un teren sintetic de dimensiuni oficiale, care va avea şi o pistă de atletism omologată pentru competiţii naţionale şi internaţionale.

” Cred că acest proiect este vital pentru oraşul nostru şi pentru bunăstarea bistriţenilor . Vă asigur că, în cel mai scurt timp vom cumpăra stadionul „Jean Pădureanu” şi după ce vom avea construit şi dat în folosinţă noul stadion „Jean Pădureanu” din Complexul Unirea, vom căuta surse de finanţare pentru a-l demola şi a-l transforma în parc”, a conchis Cristian Niculae.