Primăria Bistrița lansează la nivel local Campania europeană „SOCIAL BIKING CHALLENGE 2019”.

344
În perioada 16 – 22 septembrie 2019, cu ocazia Săptămânii Mobilității Europene, municipiul Bistrița lansează la nivel local Campania europeană „SOCIAL BIKING CHALLENGE 2019”.
Aceasta se desfășoară timp de 3 săptămâni, în perioada 16 septembrie – 6 octombrie, fiecare săptămână fiind individualizată:
ETAPA INDIVIDUALĂ – Pedalează și câștigă puncte singur!
ETAPA TANDEM – Pedalează cu un prieten și acumulați împreună puncte!
ETAPA GRUP – Pedalează împreună cu trei prieteni și strângeți puncte împreună.
Pentru această campanie a fost lansată și o aplicație de telefon, numită BikePrints. Aplicația este funcțională și în limba română și se găsește în GooglePlay / MagazinPlay sau AppStore.
Începând din 9 septembrie, vă puteți înregistra în aplicație, selectând Bistrița (butonul CHALLENGE) și limba română (butonul LANGUAGE). Fiecare kilometru parcurs se va transforma în puncte, astfel că este important să urmați instrucțiunile.
Campania „Social Biking Challenge” încurajează utilizarea bicicletei ca mijloc de transport în oraș, sănătatea oamenilor și reducerea poluării, precum și colectarea de date și informații privind obiceiurile bicicliștilor (rute de deplasare, durată de deplasare, frecvență etc.).
PREMII ACORDATE
Campania debutează în prima zi a Săptămânii Mobilității Europene, 16 septembrie, durează până în 6 octombrie și se desfășoară concomitent în toate orașele europene înscrise în competiție.
Coordonatorul local al campaniei este Primăria municipiului Bistrița cu partenerii: „Asociația Sportivă România pe Bicicletă” și clubul local de ciclism TURA CU COPACI și colaborator Centrul Europe Direct Bistrița.
Cei mai buni participanți, stabiliți în baza punctajului obținut în cadrul aplicației, vor câștiga prin tragere la sorți, la finalul fiecărei săptămâni, câte 10 premii: 10 pompe pentru bicicclete, 10 bidoane apă cu suport de bicicletă, 10 sisteme antifurt bicicletă. Probabilitatea ca un participant să fie ales câștigător este direct proporțională cu numărul punctelor acumulate, în consecință cu numărul de kilometri parcurși. La finalul campaniei, cei mai bine 7 clasați bicicliști la fiecare categorie vor primi câte un ciclocomputer. Detalii complete despre premii se găsesc pe aceeași aplicație BikePrints.
În plus, Comisia Europeană oferă 7 biciclete celor mai bine clasați participanți la fiecare categorie, din întreaga Europă.
PARTICIPAREA MINORILOR
Competiția permite participarea minorilor, cu condiția ca odată cu logarea acestora în aplicația BikePrints, să transmită, în format electronic, la adresa de e-mail primaria@primariabistrita.ro, consimțământul informat al părinților / tutorilor. De asemenea, participanții minori premiați vor prezenta acordul de participare semnat de părinți (tutori), în format scris.
Detalii despre campanie găsiți pe site-ul dedicat: https://socialbiking.jrc.ec.europa.eu