Primăria Bistrița pregătește ”Caravana Crăciunului” -”o mică atenție din partea administrației pentru locuitorii municipiului”

105

Consiliul Local Bistrița a apobat alocarea sumei de 50.000 de lei pentru organizarea unei “Caravane a Crăciunului”, eveniment care presupune organizarea unor mini-spectacole în mai multe locații din municipiul Bistrița și localitățile aparținătoare.

Potrivit primarului Ioan Turc, Centrul Municipal pentru Cultură Bistrița a lansat propunerea organizării unei ”Caravane a Crăciunului”.

“Din cauza faptului că nu pot fi organizate evenimente cu participarea unui număr mare de oameni, am fost de acord, la propunerea domnului director Cosma , să mergem noi la dânşii. Totuşi, e Crăciun, vine Anul Nou, există un anumit spirit, chiar şi în vreme de război oamenii au dreptul să mai şi zâmbească. Cred că este oportună acceptarea ideii cu care Centrul Municipal pentru Cultură a venit şi cred că oamenii vor gusta în mod favorabil, evident, ceea ce se pregăteşte. Această Caravană urmează ca să ajungă în cartierele aparținătoare, în anumite puncte din municipiul Bistrița. Pot să iasă bistriţenii inclusiv la balcon, nu se vor crea aglomerări, în niciun caz, tocmai datorită faptul că acea maşină va merge din loc în loc, după un program prestabilit. A nu face absolut nimic de Crăciun nu cred că este soluţia corectă. (…) Eu cred că oamenii pot să primească din partea Primăriei Bistrița o mică atenție”, a declarat primarul Ioan Turc în timpul ședinței Consiliului Local Bistrița.

Edilul Bistriței a subliniat că suma solicitată de Centrul Cultural Municipal Bistrița pentru organizare aacestui eveniment a fost diminuată considerabil.

Nu doresc să trec cu vederea că suma solicitată a fost considerabil mai mare. Inițial, Palatul Culturii a venit cu o solicitare de 100.000 de lei. Noi am redus suma la jumătate, respectiv 50.000 de lei”, a completat Turc.

”Caravana Crăciunului” se va desfășura în perioada 23-26 decembrie, interval în care artiști ai Centrului Cultural Municipal Bistrița vor susține mini-spectacole în mai multe puncte din municipiu și localitățile componente.