Primăria Tiha Bârgăului a achiziționat un TAF nou

803

Pentru a putea fi rezolvată problema exploatării lemnului de foc, a fost achiziționat prin Ocolul Silvic Tiha Bargaului, un tractor forestier nou (TAF).

Potrivit celor spuse de priamarul Vasile Șut, s-a ajuns la această soluție, ” deoarece în anii trecuți de multe ori nu am avut cu cine exploata materialul lemnos, mai ales lemnul de foc”. De asemenea, Șut a mai precizat că o altă problemă cu care s-a confruntat populația, a fost și lipsa mijloacelor de transport, care să transporte lemnul din partizi la locuință (în special datorită distanței destul de mari în multe cazuri).
Vasile Șut: ” Începând cu acest an, lemnul de foc se va livra din depozit (excepție locuitorii din Piatra Fântânele și Ciosa, care vor primii lemnul tot la fel, din partidă). Pentru început va fi înființat un depozit de lemn în Mureșenii Bargaului, pe Valea Strajii, iar în perioada următoare o să fie înființat un depozit și pe Valea Tureacului”.

În acest context, Vasile Șut a anunțat faptul că, în viitorul apropiat, primăria Tiha Bârgăului va achiziționa și o mașină pentru transportul materialului lemnos și care va deservi populația.