Primarul Ioan Monița despre proiectele importante de investiții de anul acesta pentru comuna Romuli

1616

Administraţia publică locală a celei mai nordice comune a județului, Romuli, și-a propus ca în 2019 să implementeze o serie de proiecte ce vizează în principal modernizarea drumurilor. Astfel, în urma unei discuții purtate luni cu primarul Ioan Monița, am aflat că sunt pe final lucrările finanțate cu 1 milion de euro, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) Bistrița-Năsăud, prin care au fost asfaltate 20 de ulițe și drumuri de interes local, pe un tronson ce însumează circa 7 kilometri.
Investiția este susținută prin Măsura 7.2. – Drumuri săteşti şi comunale, din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), fiind realizată de către specialiștii de la MIS Grup Anieș, până la această oră, în proporție de 95 la sută.

De asemenea, două proiecte distincte ce vizează drumurile de interes local sunt cele de execuție și reabilitare a drumurilor forestiere. ”Este vorba de o investiție ce totalizează 3 milioane de euro, finanțată tot prin PNDR, aflată în stadiul licitației prin SEAP”, ne-a explicat primarul Ioan Monița.

Alte obiective de investiții notabile pe 2019 din agenda edilului comunei Romuli sunt: construirea unei capele mortuare multiconfesionale, cu 100.000 de euro, fonduri europene prin Grupul de Acțiune Locală ”Țara Năsăudului”; finalizarea construirii celor 4 poduri din fondurile guvernamentale ale Programului Național de Dezvoltare Locală (până acum fiind executate două); modernizarea străzii Fundoaia; actualizarea Planului Urbanistic General; precum și demararea lucrărilor de cadastru pentru întreaga comună (muncă care, potrivit estimărilor primarului, va fi finalizată în circa doi ani de zile).