Primarul Ovidiu Crețu intervine în campania electorală: Felul în care s-a comportat pe durata primului mandat de președinte Klaus Iohannis este lamentabil.

647

Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu intervine politic și ia atitudine contra lui  Iohannis , prima de acest fel din ultimii patru ani, răstimp în care, Ovidiu Crețu a preferat să stea în afara sferei politice și a PSD. Reamintim faptul ccă, actualul primar Crețu a fost lider al PSD Bistrița, senator PDSR dar și președinte al defunctului PUNR (Partidul Unității Naționale Române) și prefect din partea acestei formațiuni politice.

În contextul ultimelor zile de campanie electorală, Ovidiu Crețu vine cu un fel de scrisoare deschisă în care explică de ce nu va vota cu președintele Klaus Iohannis:

Faptul că actualul președinte al României mai vrea un mandat este discutabil. Felul în care s-a comportat pe durata primului mandat de președinte este lamentabil.  Felul în care s-a manifestat pe parcursul campaniei electorale este deplorabil.

Am realizat în aceste ultime săptămâni că, din punctul lui de vedere, trebuie anihilat nu doar contracandidatul, nu doar liderii unui partid, nu doar membrii acelui partid ci aproximativ un sfert din populația țării – pentru simplul fapt că nu au votat cum ar fi vrut el.

Întreaga campanie electorală s-a bazat pe asta…. doar pe asta: Țara este în pericol și trebuie salvată iar acest lucru este foarte simplu – nu trebuie decât să dispară un partid și toate problemele se rezolvă ca prin farmec.

Acesta a fost sigurul lui mesaj, toate celelalte teme care ar fi fost firesc să creioneze o campanie electorală au devenit neimportante. Nu contează că în ultimi ani salariile și pensiile au fost majorate semnificativ, că au fost demarate ample lucrări de infrastructură, că este evidentă creşterea calităţii vieții.

Partidul acesta (PSD) nu mai e bun doar fiindcă stă în calea oținerii unui nou mandat al actualului președinte. După aceea nu mai contează nimic, poate veni chiar și … potopul – asta se înțelege din mesajul domnului Johanis – nici un proiect de viitor, nici o strategie, nici o rază de speranță.

Ce a făcut actualul președinte în ultimii ani? El zice că a „salvat” democrația dar cred că este evident că doar a încercat să blocheze proiectele contracandidațiilor, pentru că, nu-i așa, acestea ar fi devenit capital electoral, un capital electoral la care el trebuia să aducă o contrapondere – dar din nefericire pentru el şi pentru tara noastra, acestă contrapondere lipsește cu desăvârșire.