Primele reacții din Bistrița-Năsăud după exit-poll-uri: Radu Moldovan, Stelian Dolha, Cristina Iurișniți și Ionuț Simionca

193

PNL: Stelian Dolha

Scorul mare obținut de președintele Klaus Iohannis în toate cele trei exit-pol-uri, între 38 și 40%, nu a părut să îi surprindă foarte mult pe liberalii bistrițeni. În acest context, prim-vicepreședintele PNL BN, Stelian Dolha a spus că e un moment mare, un moment de bucurie pentru liberali, pentru că și munca a fost pe măsură. Eu cred că trebuie să vedem rezultatele oficiale, după care să ne reapucăm de muncă pentru a obține o uriașă victorie în turul al doilea”.

În ceea ce privește unele rezultate provenite din numătătoarea paralelă a partidului, Stelian Dolha a precizat că devine foarte clară și aici victoria, una mare de tot: ” Batem așa cum am spus, la peste 20% pe pesediști”.

PSD: Radu Moldovan

” Eram sigur că forța PSD o va duce pe Viorica Dăncilă în turul II. Abia de acum începe greul. Nu e un rezultat care să mă facă să jubilez, trebuie să fim atenți, concentrați mai departe”

La sediul PSD, acolo unde era președintele Radu Moldovan, deputatul Doina Pană și viceprimarul Cristian Niculae, atmosfera era una calmă dar rezervată. De altfel, Radu Moldovan a precizat că a știut că forța PSD o va duce pe Viorica Dăncilă în turul II: „Nu e un rezultat care să mă facă să jubilez, să sar într-un picior, pentru că, pentru prima dată, candidatul PSD nu câștigă primul tur. Dar, de fiecare dată când am câștigat primul tur, am pierdut turul II. Să sperăm că de data asta, fiind pe locul doi în turul I, să terminăm pe locul I pe 24 noiembrie”, a declarat Moldovan.

Deputatul USR Cristina Iurișniți: ”Rezultatele exit poll-urilor sunt dezamăgitoare, așteptăm rezultatele finale. Așteptăm să vedem voturile din Diaspora pentru a vorbi de rezultatele cu adevărat reale. Este adevărat că suntem dezamăgitți, am fi dorit să avem niște procente în plus ca să fim foarte aproape de Viorica Dăncilă, pe care nu am fi vrut să o vedem în turul 2, acesta fiind și mesajul campaniei noastre”.

PMP: Ionuț Simionca

“Deocamdată e un sondaj, am văzut că suntem aproape de 7 la sută. Am crescut de la alegerile europarlamentare, arată că PMP este un partid politic serios. Vreau să văd rezultatele pe Bistriţa-Năsăud, că aici e partea cea mai interesantă pentru mine. Cred că e un rezultat decent”, a declarat Ionuţ Simionca.

“Deja se ştie pe cine vom susţine în turul doi. Noi suntem un partid de dreapta şi e clar că vom susţine un candidat de dreapta. Niciodată nu am susţinut şi nu vom susţine PSD”, a mai spus Simionca.