Probele scrise din sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat încep mâine

314

Bacalaureatul va debuta mâine, 1 iulie, cu proba la limba și literatura română. Pe 3 iulie are loc proba obligatorie a profilului- matematică pentru profilul real și istorie pentru profilul uman. Ultima probă scrisă din această sesiune- cea la alegere a profilului- este programată pe 4 iulie. Candidații vor avea la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele propuse.

Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie și vor fi de găsit în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Cei nemulțumiți de note vor putea depune contestațiile tot pe 8 iulie până la ora 16. Rezultatele finale vor fi afișate pe 13 iulie.

Pentru a fi declarați admiși la examenul de bacalaureat, absolvenții clasei a 12-a trebuie să fi obținut cel puțin nota 5 la fiecare dintre cele 3 probe scrise, iar media aritmetică a notelor trebuie să fie minim 6.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, pentru prima sesiune a examenului de maturitate, s-au înscris 2.138 de candidați, din care 1.840 provin din seria curentă și 298 sunt restanțieri din anii anteriori. Ei vor susține probele scrise în 7 centre de examen, lucrările urmând a fi corectate în centrele de evaluare din alte județe.