Procedurile pentru instituirea carantinei în municipiul Bistrița, demarate de CJSU

102

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a demarat procedurile pentru instituirea carantinei asupra municipiului Bistrița, după ce incidența cazurilor de COVID-19 din ultimele 14 zile a ajuns la 9,83 la mia de locuitori.

”În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de azi, s-a decis parcurgerea demersurilor pentru carantinarea municipiului Bistrița, unde incidența cazurilor de CoVid-19 a ajuns la un număr de 9,01/1000 locuitori fără focare, respectiv 9,83/1000 locuitori cu focare”, a anunțat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

În vederea instituirii carantinei, Direcția de Sănătate Publică a înaintat către Institutul Național de Sănătate Publică o analiză ce cuprinde datele statistice din ultimele 14 zile, documentație care stă la baza emiterii hotărârii de carantinare.

În situația instituirii carantinei, măsurile propuse pentru combaterea pandemiei prevăd o serie de restricții, lista finală a acestora urmând să fie stabilită de specialiștii din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Hotărârea carantinării municipiului Bistrița va intra în vigoare în momentul în care va fi publicată în Monitorul Oficial, restricțiile urmând să se aplice pe o perioadă de 14 zile, cu posibilitate de prelungire.