Radu Moldovan a devenit cetățean de onoare al comunei Căianu Mic. Alexandru Pugna și primarul Paul Știr au primit ”Crucea Transilvană”

499

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a primit astăzi cel de-al șaselea titlu de cetățean al unei localități din județul Bistrița-Năsăud, acum fiind vorba de comuna Căianu Mic. Tot astăzi, primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr și secretarul de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, Alexandru Pugna, fiu al satului, au primit decorația „Crucea Transilvană” – cea mai importantă distincție a Mitropoliei Feleacului și Clujului ce poate fi oferită mirenilor. Decorarea celor doi și acordarea titlului de cetățean de onoare au avut loc în cadrul resfiițirii bisericii care poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, eveniment la care a fost prezent și  IPS Andrei Andreicuț, arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului.

 

Radu Moldovan, președinte Consiliu Județean

 

” Ziua de astăzi mi-a adus o mare bucurie! O comunitate care îmi este foarte aproape de suflet, condusă de un primar foarte bun, pe care îl consider prieten, Paul Știr, mi-au oferit astăzi o distincție care mă onorează și mă obligă în același timp: Titlul de “Cetățean de Onoare” al comunei Căianu Mic!

Le mulțumesc pentru acest gest care îl apreciez foarte mult. Vreau să îi asigur că la fel cum am făcut și până acum, voi fi alături atât ca om cât și ca Președinte al Consiliului Județean de această comunitate frumoasă! Mulțumesc dragi oameni din Căianu Mic, mulțumesc Dle Primar Paul Știr!

Tot astăzi ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie și a resfințit biserica parohiei Căianu Mic. În semn de respect pentru toată implicarea în modernizarea bisericii care poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil primarul Paul Știr a fost distins cu cea mai importantă distincție a Mitropoliei noastre ce poate fi oferită mirenilor: “Crucea Transilvană”!

Felicitări Paul și frumoasei tale comunități pentru modul în care ați modernizat comuna Căianu Mic!

 

Alexandru Pugna, secretar de stat în MCIN

 

Astăzi la Căianu Mic, în satul meu natal, am trăit momente de mari emoții și de înălțare duhovnicească. I.P.S. Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un mare sobor de preoți, a resfințit Biserica noastră. Cu ocazia acestui moment deosebit am fost onorat cu cea mai mare distincție ce o acordă Mitropolia Clujului pentru mireni: CRUCEA TRANSILVANĂ. Aceeași distincție a primit-o și Primarul Comunei noastre Paul Știr. Mulțumesc pentru această distincție IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, și consider că ea aparține în egală măsură părinților mei, bunicilor și bunilor mei consăteni de acum și din veacurile trecute, care au știut bine ce înseamnă dragostea față de Dumnezeu, crescându-și copii în acest spirit creștin-ortodox. Felicitări sincere Părintelui Paroh Alexandru Gherghel pentru organizarea impecabilă a evenimentului și pentru implicarea totală, pentru ca astăzi să fie o zi ce va râmâne înscrisă cu litere de aur în istoria locului. Și mai presus de toate, mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru această zi ce va rămâne de-a pururi înscrisă în sufletul meu și a consătenilor mei dragi.

Paul Știr, primarul comunei Căianu Mic:

În conformitate cu Hotărârea Consiliului local nr. 38 din 31.05.2019, astăzi, 2 iunie, am oferit titlul de “Cetățean de Onoare” domnului Președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, în semn de apreciere și recunoștință pentru implicarea și sprijinul acordat în dezvoltarea comunei Căianu Mic, susținând permanent realizarea obiectivelor de interes public pe plan local.

A fost o mare onoare pentru mine să-i pot oferi domnului Președinte, Emil Radu Moldovan, cel mai important titlu pe care îl poate conferi o administrație publică locală unor persoane pentru merite deosebite aduse în viața comunității!

Domnule Președinte, vă mulțumim că sunteți OMUL care știe să ne asculte, să ne înțeleagă și să ne sprijine!

Continuăm munca!