Rămășițele zilei: Dacă tot nu sunt poze pe FB, mergem cu taxiul?

969

Deseori, circul cu taxiul, indiferent de firmă și, oricum nu am să scriu despre cine este vorba. Poate vor înțelege, cine știe. Ca peste tot, și aici sunt profesioniști și uscături, oameni și șoareci. Nu de foarte multe ori, taximetristul nu a fost nici cel mai profi, nici cel mai amabil și nici înțelegător, unii ascultă manele, alții nu sunt deloc atenți unde vrei să ajungi, iar, mai nou, unii nu dau rest. O spun că nu e vorba de 50 de bani sau de 1 leu, nu, nu e vorba de așa ceva. Pur și simplu am simțit că acel individ nu știe să se poarte cu orice client, că în lipsa bunului simț, tupeul e o certitudine. Nu cred că asta e soluția, mai ales că există o concurență cât se poate de serioasă, iar mie îmi este foarte greu să nu spun asta: câtă nesimțire să ai în tine, să crezi că ăia 2 bani, 50 sau 1 leu te vor face mai bărbat, mai șofer. Nu, nu te fac, nici în română, nici în engleză.
Am mai văzut pe FB cum se mai plâng, unii și alții. Ultima chestie e un alt taxi man care nu a lăsat o biată bătrână să se așeze pe scaunul din dreapta. Asta este altceva, asta e nerușinare. En fin de compte… poate că aceste fapte par mici, insignifiante în oceanul de nesimțire și mizerie în care înotăm zilnic, doar că orice apă mare se formează din alte ape, ceva mai mici, mai reduse ca volum.

  1. PS: pentru toți ăia care ascultați manele la maxim  prin taxiuri: cum ați reacționa dacă v-aș obliga să ascultați un Behemoth, asta de exemplu: https://youtu.be/Czx-OIyrQwQ
  2. – am glumit…sau nu???
  3. I Have a Dream” (în traducere, „Am un vis”) este titlul unui discurs public de 17 minute al lui Martin Luther King, Jr. ținut la 28 august 1963, în care a cerut egalitate rasială și încetarea discriminării. Și eu am un vis: să mă duc cu taxiul până la mare, să mă opresc pe traseu și să mă lase la marginea plajei de la Corbu.