Război politic în jurul FESTIVALULUI USTUROIULUI

885

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, continuă să atace dur PSD dar şi pe liderii acestei formaţiuni politice. De data asta, Ioan Turc vine pe turnanta Festivalului Usturoiului şi înfige cu sete politică, ţăruşul în inima Contelui Dracula.

Acuzaţiile lui Turc au fosst făcute după ce, posibilul candidat al PNL la primăria Tiha Bârgăului, Mărioara Felicia Jauca, a acuzat la rândul ei primarii din Prundu Bârgăului, Doru Crişan, respectiv pe Vasile Şut, de faptul că au favorizat prezenţa unei anumite firme în dauna vânzătorilor de mici locali.

„Am participat cu foarte multă bucurie şi interes la Festivalul Usturoiului, nu a fost pentru prima dată, doar că la această ediţie, organizarea a lăsat mult de dorit . Am avut o dezamăgire totală în momentul în care am simțit pulsul și dezamăgirea localnicilor referitoare la cea mai proastă organizare a unei ediții de festival, și aici mă refer la faptul că firmele locale care aveau posibilitatea să-și promoveze produsele tradiționale ale locurilor, că așa este normal și logic să se întâmple la un eveniment menit să promoveze ținutul respectiv, am avut parte de o firmă din Călărași care s-a ocupat de toată comercializarea produselor destinate consumului public, spre dezamăgirea firmelor locale care, la edițiile anterioare, au participat și au avut posibilitatea să-și promoveze produsele”, susţine Mărioara Felicia Jauca.

Jauca a fost completată de Ioan Turc, liderul PNL BN venind cu acuze directe la preşedintele Radu Moldovan, de care a spus că îşi aduce la festivalurile organizate de Consiliul Judeţean, “prietenii cu puşcă ai preşedintelui”

„Să-ți aduci tu prietenul din Călărași, unul Gruiu sau Gruia, prieten de vânătoare, pe care să-l promovezi în detrimentul firmelor și a produselor locale, tu, mare patriot local, arată exact profilul domnului Radu Moldovan. Din păcate, Radu Moldovan dezamăgește din ce în ce mai des prin gesturi tot mai flagrant îndreptate împotriva unui bun simț elementar”, a explicat Turc.

Preşedintele Radu Moldovan nu comentează acuzaţiile aduse

Contactat telefonic, preşedintele Radu Moldovan a spus că nu doreşte să comenteze spuse lui Ioan Turc: „ E dreptul fiecăruia să declare ceea ce vrea şi ceea ce doreşte. Nu doresc să comentez, mai ales că există instituţii care se ocupă acest gen de probleme. Tot ceea ce se face în Consiliul Judeţean, respectă legea. Noi nu ne ocupăm cu fraudarea ei, noi suntem ocupaţi cu nevoile oamenilor”, ne-a precizat Radu Moldovan.