Restricții în comuna Mărișelu, aplicate din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19

255

Autoritățile din județul Bistrița-Năsăud au fost nevoite să impună măsuri restrictive și în comuna Mărișelu, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID-19. Aceasta este cea de-a șasea comună în care se impun astfel de mărsuri. 

Măsurile de restricție introduse în unitatea administrativ-teritorială vizată restricționează activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor de pe raza acestui UAT. De asemenea, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare. În situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective. În plus, este restricţionată activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”, precizează Instituția Prefectura Bistrița-Năsăud.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 14 octombrie 2020. Ele se vor ridica atunci când incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori.

Până acum, astfel de restricții au mai fost impuse în comunele Șintereag, Cetate, Braniștea, Șieu Odorhei și Ciceu Mihăiești.