Reunit în Adunare Generală, ADI Spital Năsăud anunță că va dota și secția Pediatrie

933

După ce anul trecut a sărit în sprijinul Camerei de Primiri Urgențe a Spitalului Orășenesc ”Dr. George Trifon” Năsăud cu aparatură medicală și dotări de mobilier, acum Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Spital Orăşenesc Năsăud” (ADI SON) și-a propus să reabiliteze și să doteze secția Pediatrie din cadrul aceleași unități spitalicești, în cadrul unor lucrări etapizate pe mai mulți. Este obiectivul stabilit în cadrul Adunării Generale a ADI SON, reuniune ce s-a desfășurat, astăzi, în sala mică de ședințe a Primăriei Năsăud.

Revenind, să spunem că ajutorul financiar acordat de ADI SON Camerei de Primiri Urgențe se ridică la 240.500 de lei, proiectul întocmit pentru reabilitarea și dotarea secției de Pediatriei arătând că sunt nevoie de alți circa 400.000 de lei

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Spitalul Orășenesc Năsăud” a fost înființată în 2016, prin asocierea orașului Năsăud, în calitate de inițiator și membru fondator, cu orașul Sângeorz-Băi, respectiv comunele: Romuli, Telciu, Coşbuc, Salva, Runcu Salvei, Nimigea, Zagra, Dumitra, Rebrişoara, Rebra, Parva, Feldru, Ilva Mică, Ilva Mare, Lunca Ilvei, Poiana Ilvei, Măgura Ilvei, Leşu, Maieru, Rodna și Şanţ.

Scopul Asociaţiei este de a pregăti şi promova proiecte de interes zonal privind îmbunătăţirea infrastructurii de sănătate, care să ducă la creşterea speranţei de viaţă prin sporirea accesibilităţii serviciilor medicale de calitate pentru populaţia deservită de către Spitalul Orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud.

Preşedinte al ADI ”Spitalul Orăşenesc Năsăud” este Alexandru Năşcan, director executiv este George Cicedea, iar preşedinte al Consiliului Director este primarul comunei Romuli: Ioan Moniţa.