Rodna: O parte din acoperișul Casei Scriitorilor de la valea Vinului s-a prăbușit.

937

Primarul Valentin Grapini: Există șanse mari în 2019  să readucem ceea ce a rămas în picioare  în proprietatea noastră

După foarte mulți ani de așteptare și sute de adrese, scrisori de intenție și intervenții la duzina de miniștri ai Culturii, casa scriitorilor de la valea Vinului, comuna Rodna nu a mai rezistat asaltului timpului, condițiilor meteo neprielnice, dar, mai ales indiferenței Bucureștiului, alegând calea veșniciei. Practic, zăpada foarte multă căzută în această iarnă a fost bomboana de pe colivă, acoperișul casei scriitorilor de la valea Vinului prăbușindu-se în aceste zile.

Informația ne-a fost confirmată de primarul comunei Rodna, Valentin Grapini. El ne-a precizat că are două vești. Una bună și una rea. Cea rea tocmai am făcut-o public. Trebuie să vedem care este vestea cea bună.

Valentin Grapini, primar Rodna: ” Am reluat toate demersurile pentru trecerea casei scriitorilor de la valea Vinului în patrimoniul comunei Rodna. Mai mult, am înțeles că în 2019 se redeschide o linie de finanțare pe PNDR și, care vizează monumentele de categorie de tip B. Am luat legătura cu Alexandru Pugna, iar el ne-a explicat că mai este nevoie de un aviz de la Ministerul Finanțelor, după care va veni o hotărâre de Guvern pentru cedarea a tot ceea ce este acolo, Rondei, consiliului local, comunității noastre.

Valentin Grapini, primar Rodna: ” Am trimis o comisie de evaluare la fața locului. Am transmis situația și poze de la fața locului la Direcția de Cultură, la Alexandru Uiuiu, la Ministerul Culturii, direct la Alexandru Pugna, să vedem ce se mai poate face, pentru că dacă mai trece încă o iarnă, acolo vor fi numai dărâmături. Sperăm ca lucrurile să intre pe un făgaș normal, sperăm ca linia de finanțare să se redeschidă, asta pentru a putea trece la reconstrucția întregului complex architectural de la valea Vinului”, a explicat primarul Valentin Grapini.