Salvatorii din Bistrița-Năsăud, solicitați să intervină la trei accidente și la un incendiu (FOTO)

688

Început de săptămână în forță pentru echipajele de intervenie din județul Bistrița-Năsăud, care au fost solicitate să intervină, luni dimineața, la trei accidente rutiere și la un incendiu.

Potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, prima intervenție a fost pe raza localității Ilva Mare, unde a fost anunțată producerea unui incendiu la o hală.

Două echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Sângeorz-Băi și un echipaj SMURD de prim ajutor au intervenit la locul solicitării. Când au ajuns la fața locului, pompierii au stabilit că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 60 mp, la o hală din lemn acoperită cu tablă. Incendiul era în faza de ardere generalizată, flăcările cuprinzând și alte anexe gospodărești situate în apropiere. Intervenția este încă în plină desfășurare.

Ulterior, la scurt timp după apelul 112 care anunța producerea incendiului, un alt apel anunța producerea unui accident rutier pe drumul care leagă municipiul Bistrița de localitatea Sigmir. Aici, două mașini au intrat în coliziune, la fața locului intervenind un echipaj de pompieri și unul din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud. Trei victime au fost găsite la locul acestui accident.

La locul accidentului au fost găsite trei victime conștiente, stabile hemodinamic și respirator, cooperante. Un bărbat de 59 ani cu excoriatii minore, un alt bărbat de 38 ani cu traumatism cranian minor și excoriatii la nivelul feței și o femeie în vârstă de 47 ani cu traumatism de piramidă nazală , epistaxis și contuzie buză superioară. Li s-a acordat primul ajutor la locul accidentului și ulterior, toate victimele au refuzat transportul la spital“, a declarat Ciprian Păcurar, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud.

Totodată, în această dimineața un accident rutier s-a produs și pe DN 17, în zona Groapa Sărății. Aici, două autovehicule au intrat în coliziune. În urma impactului a rezultat o victimă încarcerată.

În această dimineață, polițiștii rutieri din Beclean și din cadrul Secției 4 au intervenit ca urmare a unui accident rutier, produs pe drumul național 17. Pentru aproximativ 20 de minute, polițistii au dirijat circulația, alternativ, pe un sens. Conform primelor date, între localitățile Viișoara și Crainimăt, un autoturism condus de un bărbat de 72 de ani, din Crainimăt a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din Lechința. În urma accidentului, bărbatul de 72 de ani a fost rănit și transportat la spital”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Continuă cercetările polițiștii rutieri din Beclean, urmând a fi stabilite cauza și împrejurările în care a avut loc accidentul.

La scurt timp, tot pe DN 17, la ieșire din municipiul Bistrițșa spre Viișoara, săa produs un alt accident în care au fost implicate dou autăvehicule – un autotren și un autoturism. Din fericire, în acest accident nu au existat victime încarcerate. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Bistrița, care asigură măsurile de apărare împotriva incendiilor.