Sâmbătă, Liceul Tehnologic Feldru va fi gazda etapei județene a Concursului Național de Matematică ”Olimpiada Satelor din România”

1164

Pe 9 martie, Liceul Tehnologic Feldru are onoarea de a găzdui, în premieră pentru localitate, etapa județeană a Concursului Național de Matematică ”Olimpiada Satelor din România”.

După cum ne-a declarat profesorul Călin Sbîrciu, directorul Liceului Tehnologic Feldru, concursul este destinat elevilor din mediul rural, mai precis celor de clasele IV-VIII, şi are ca scop asigurarea egalitatii de şanse la nivelul activităţii de excelenţă, fiind unicul de acest gen din ţară. ”Menit să propulseze elevi din mediul rural pe o treaptă superioară a învăţării matematicii, evenimentul va prilejui schimburi de experienţă utile între elevii de pe tot cuprinsul județului Bistrița-Năsăud. Concursul va debuta efectiv de la ora 10.00, concurenții având două ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele probei scrise. Apoi, în intervalul orar 12.00 – 13.00 se va servi masa de către copii participanți, corectarea lucrărilor făcându-se de la ora 12.30 până la 15.00, după care va urma afișarea rezultatelor și rezolvarea eventualelor. Festivitatea de premiere este programată de la ora 16.30”, ne-a dat detalii directorul liceului din Feldru.

Concursului Național de Matematică ”Olimpiada Satelor din România” este o continuare a proiectului Olimpiada Satelor, competiție școlară pentru disciplina matematică, inițiată la Cluj-Napoca în anul 2010 și care s-a extins treptat, devenind o competiție de nivel regional sub denumirea Olimpiada Satelor din Transilvania, pentru un număr de opt ediții succesive, ajungând să aibă acum anvergură națională.