Sărbătoarea comunei Coșbuc, pe 15 august, la legendară moară a bardului

948

Cea de-a treia ediție a “Zilei comunei Coșbuc” este programată de Sfântă Mărie Mare, pe 15 august. După cum ne-a anunțat primarul Ioan Pavelea, manifestările se vor ține în același perimetru al morii familiei patronului spiritual al localității, din imediată vecinătate a râului Sălăuța, acolo unde administrația locală a reamenajat încă de anul trecut zona Morii lui George Coșbuc, cu o scenă și mai multe foișoare din lemn.

Este locul perfect pentru sărbătoarea frumoasei noastre comune. Cetățenii Cosbucului, dar și fiii satului risipiți prin țara și prin lume merită pe deplin o asemenea sărbătoare. Dorim să arătăm că suntem o comunitate unită prin tradiții, valori culturale și grad de cultură”, ne-a spus, miercuri, primarul Ioan Pavelea.

Evenimentul va debuta la ora 12.30, pe lângă artiștii și interpreții locali, în spectacol urmând a evolua soliștii Ionuț Bledea și Diana Cârlig, Cosmin Mocean, Elisabeta Guzu, Lucia Sucală, Vera Gabor, Maria Titiana Sâdor, Olimpia Guzu Chiș, Anamaria Mihăilă. Totodată vor fi premiate cuplurile de coșbuceni ce au împlinit în 2019 o junătate de secol în căsnicie dar și elevii cu rezultate meritorii la învățătură în ultimul an școlar. Spectacolul va fi prezentat de Elisabeta Guzu.