Șase decese cauzate de pneumonie în Bistrița-Năsăud, într-o lună

63

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, într-o singură lună, au fost înregistrate șase decese ale unor pacienți diagnosticați cu pneumonie. De asemenea, mii de bistrițeni au fost diagnosticați cu viroze respiratorii, unii dintre ei ajungând să fie internați în spital. 

Potrivit datelor statistice publicate săptămânal de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, în intervalul 14 septembrie – 11 octombrie, au fost înregistrate circa 4.700 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, cele mai multe dintre aceste aafecțiuni afectându-i pe copiii cu vârste de până la 14 ani. În 15 cazuri s-a impus internarea pacienților în spital.

Totodată, în același interval, au fost raportate la DSP Bistrița-Năsăud și 272 de cazuri de pneumonii, în 60 dintre acestea fiind necesară internarea pacienților. Din păcate, pe fondul complicațiilor, șase dintre pacienții diagnosticați cu pneumonie au decedat.  Patru dintre decese au fost înregistrate la persoane care aveau vârste de peste 65 de ani și două la persoane care proveneau din grupa de vârstă 50 – 64 de ani.

În schimb, în județ nu a fost înregistrat deocamdată niciun caz de gripă, însă vaccinarea antigripală a început. Până acum au fost imunizați angajații din sistemul sanitar și din centrele rezidențiale, gravidele și copiii. DSP Bistrița-Năsăud a solicitat un număr total de 31.000 de doze de vaccin, o primă tranșă, de circa 3.500 de doze sosind deja în județ.