Şase noi cazuri de infecții cu noul coronavirus în Bistrița-Năsăud

289

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Bistrița-Năsăud au fost înregistrate 6 noi cazuri de COVID-19, bilanțul total al îmbolnăvirilor urcând la 1.134. Printre persoanele confirmate pozitiv se numără un asistent medical de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, dar și un angajat al companiei Leoni Bistrița. 

Potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, din numărul total al pacienților diagnosticați cu infecții cu noul coronavirus, 955 au fost declarați vindecați.

Totodată, de la debutul epidemiei și până acum, la nivel județean au fost înregistrate și 83 de decese ale unor pacienți confirmați cu COVID-19.

În intervalul 28 – 29 august, în județ au fost efectuate 168 de teste COVID-19, toate fiind prelucrate în Laboratorul de biologie moleculară RT-PCR din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

În ceea ce privește situația persoanelor aflate în izolare sau carantină pe teritoriul județului, la data de 29 august existau 44 de persoane în izolare și alte 389 în carantină.

La nivel național, situația este următoarea: