Tineri prinși noaptea la plimbare prin Colibița, sancționați de jandarmi

40

Șase tineri din localitățile Bistrița, Prundu Bârgăului și Ilva Mare au fost sancționați de jandarmi, aceștia fiind depistați la plimbare prin Colibița, însă după ora 23:00.

Jandarmii montani din Colibița au depistat un grup de 6 tineri care se plimbau în zona barajului Colibița, după ora 23.00, fără a avea un motiv bine întemeiat și fără a avea asupra lor declarații pe propria răspundere. Cei 6 tineri sunt din Bistrița, Prundu Bârgăului și Ilva Mare și au declarat că doreau doar să admire peisajul și să viziteze zona”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

În acest caz, întrucât a fost încălcată interdicția de liberă circulație în intervalul orar 23:00 – 05:00, jandarmii au aplicat șase sancțiuni, dintre care două amenzi în valoare totală de 1.000 de lei și patru avertismente scrise.

Acestea nu sunt singurele sancțiuni aplicate de Jandarmeria Bistrița în acest final de săptămână. În total au fost aplicate peste 100 de sancțiuni, cu o valoare totală de aproape 15.000 de lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru abateri precum nerespectarea măsurilor de protecție individuală sau a celor privind libera circulație în intervalul 23.00 – 05.00, pătrunderea în fondul forestier fără drept, consumul de alcool în spațiul public neamenajat și cerșetoria.