(ACTUALIZARE) Scene de o cruzime înfiorătoare, în zona montană a comunei Romuli: un cal viu este târât după un tractor pentru a fi dat hrană urșilor.

1389

ATENȚIE, IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONA L !

Am primit două filmulețe care arată că încă suntem departe de lumea civilizată, cu scene de o cruzime fără margini față de animale. In imagini se vede cum un tractor forestier (TAF) târăște în urma lui un cal viu ce urma să fie dat de mâncare la urși, pe un fond de vânătoare. Totul s-a întâmplat sâmbătă seara,pe raza comunei Romuli, în zona alpina adiacentă Parcului Național Munții Rodnei. Imaginile sunt greu de privit vă avertizez iar din ce am vorbit cu autorul lor autoritățile au declanșat o anchetă.

ACTUALIZARE:

Poliția s-a autosesizat și i-a identificat pe cei care au chinut, până la moarte, calul, la Romuli

”În urma vizualizării imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud împreună cu cei ai Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase s-au autosesizat și au demarat cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “rănirea și schingiuirea animalelor”, faptă prevăzută de Legea 205/2004 privind protecția animalelor.

De asemenea, au fost sesizate pentru efectuarea de verificări de specialitate Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Garda Forestieră.

Polițiștii au identificat persoanele implicate și efectuează în continuare cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale”, se arată într-un comunicat al IPJ BN, remis la ora 13.00