”Școala Siguranței Tedi”, pentru elevii de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Bistrița

978

În acest an şcolar, Poliţia Română împreună cu Ministerul Educației Naţionale, în parteneriat cu firma „Maspex România” continuă Programul ”Şcoala Siguranţei Tedi”, unul dintre cele mai ample programe educative derulate la nivel național, care-i învață pe elevii de clasa întâi cum să fie în siguranță pe stradă, în drumul spre şcoală şi spre casă, precum și în perioada vacanțelor.

Programul ”Şcoala Siguranţei Tedi” are ca scop informarea copiilor despre potenţialele pericole, motiv pentru care micuților li se furnizează soluţii prin metode educative adecvate vârstei lor. Programul este adresat elevilor aflaţi în primul an de studiu.

În județul nostru, proiectul este implementat de Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Printre unitățile de învățământ înscrise se numără și Școala Gimnaizală ”Ștefan cel Mare” Bistrița, o primă activitate fiind desfășurată, astăzi, la clasa pregătită de profesoarele Ana Domide și Maria Fiscutean.

În cadrul unor discuții interactive, agentul șef principal de poliție Gabriela Tanco le-a prezentat copiilor principalele reguli de comportament în trafic, indicatoarele rutiere, aspecte privind trecerea pentru pietoni şi le-au explicat semnificaţia semaforului pentru pietoni. Activităţile preventive derulate în cadrul Programului ,,Şcoala Siguranţei Tedi” vor fi continuate de poliţiştii de prevenire şi rutieri bistrițeni până la terminarea anului şcolar 2018 – 2019.