Se lucrează în ritm alert pe un nou tronson al DJ 172D ”Poarta Transilvaniei”, de la intersecția cu Drumul Blajului până în Mița (FOTO)

109

Autoritățile din județul Bistrița-Năsăud anunță că pe un nou tronson din DJ 172D ”Poarta Transilvaniei” se lucrează în ritm alert, fiind vorba despre o porțiune de drum din zona Colibița, de la intersecția cu Drumul Blajului până în Mița. 

Potrivit președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, acest tronson face parte din Lotul 1 al DJ 172D ”Poarta Transilvaniei”, iar lucrările sunt în grafic și avansează de la o zi la alta.

Modernizare carosabilului este completată de consolidări cu piloți și trei viaducte, dar și lucrări de siguranță rutieră, totul ca vizitatorii să se bucure pe drum bun, de peisajele minunate ce le oferă acest loc. Urmează și realizarea ‘Centrului județean de agrement Colibița’, apoi acest drum va fi calea de intrare spre unul dintre cele mai importante puncte turistice din județ”, a declarat Emil Radu Moldovan, care a efectuat o vizită pe șantier.

Reamintim că proiectul care prevede reabilitarea DJ 172D ”Poarta Transilvaniei” a fost împărțit în cinci loturi, investiția totală în modernizarea acestui drum fiind una importantă, realizată cu fonduri europene în valoare de circa 50 de milioane de euro. Proiectul DJ 172 D ”Poarta Transivaniei” cuprinde: Mureșenii Bârgăului (DN 17) – Lac Colibița – Colibița – Bistrița Bârgăului (DN 17) – (DN 17) Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică (DN 17 D) – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei – Ilva Mare – Lunca Ilvei – limita jud. Suceava.