Se reintroduc măsuri restrictive în municipiul Bistrița!

89

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a aprobat o nouă hotărâre prin care s-a stabilit reintroducerea unor măsuri restrictive în municipiul Bistrița, unde rata incidenței de îmbolnăviri cu CoVid-19 depășește pragul de 3/1000 locuitori.

Astfel, potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, în această unitate administrativ-teritorială se interzice activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

De asemenea, este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte. Totodată, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Aceste măsuri se aplică începând de mâine, 12 ianuarie 2021.

La data de 11 ianuarie 2021, rata de infectare în municipiul Bistrița a urcat la 3,45 la mia de locuitori.