Secția de pe Ghinzii a Spitalului Județean de Urgență Bistrița intră în reabilitare. Pacienții vor fi mutați

118

Încă o secție externă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, cea de pe strada Ghinzii, va intra în reabilitare, conducerea unității medicale anunțând că face pregătiri pentru a muta pacienții într-o altă locație. 

Au început pregătirile pentru mutarea secției de Oncologie medicală în cadrul locației unde a funcționat hotelul Krone (str. Grănicerilor). Spitalul de pe strada Ghinzii (TBC) – unde funcționa provizoriu (pe perioada pandemiei) secția de Oncologie medicală – urmează să fie predat în cursul săptămânii următoare constructorului, în vederea executării lucrărilor de reabilitare, în cadrul unui proiect de eficientizare energetică, în valoare de 3.200.000 lei. Finanțarea lucrărilor este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin POR 2014-2020, iar cofinanțarea este asigurată de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud”, a transmis Gabriel Lazany.

Lucrările vor fi executate de asocierea dintre Inst Nistor SRL și Kes Business. Potrivit proiectului, vor fi efectuate lucrări de consolidare, reparare și restaurare a elementelor de structură ale clădirilor. De asemenea, fațadele și interiorul clădirilor vor fi reabilitate integral, se vor schimba instalațiile electrice, sanitare și termice, iar tâmplăria interioară va fi înlocuită.